Het drinken van een kop koffie is echt een geluksmoment. Het is voor mij hét begin van de dag. En wat het nog beter maakt? De geur van croissants. Of appeltaart! Koffie maakt me blij.
(Behalve die ene keer bij een grote keten; brandde bijna een gat in mijn schedel: verraad).
Bij Meneer Paprika serveren we een speciale ‘blend’. Een mix van bonen die speciaal is ontwikkeld met en voor Meneer Paprika. De Meneer PapriBlend. Ik vind het een erg lekkere blend, hij is lekker sterk en heeft een goede nasmaak.
Hij is sterk en daar is een reden voor: De bonen die we gebruiken bij Meneer Paprika zijn voor de espresso en de koffie dezelfde, de maling is alleen anders en hoe lang en hoeveel water door de gemalen koffiebonen loopt voor het in het kopje drupt is anders. Voor een havercappu of latte macchiato heb je een goede espresso nodig, anders heb je alleen melk met een kleurtje zonder verdere smaak; je hebt vast wel eens zo’n cappuccino gedronken ergens. Hij heeft dus een beetje kick nodig. Van diezelfde boon maken we dus ook de koffie. Die is dus ook vrij stevig van smaak. Als je van sterke koffie houdt kun je bij ons je hart ophalen. Hou je wel van een gewoon, zwart bakje, maar is ‘ie toch te sterk? Dan doen we er een beetje heet water bij! Opgelost!
De meest gedronken koffie bij Meneer Paprika is de cappuccino. Zwarte koffie gaat door fasen heen, de ene week wordt dat meer gedronken dan de andere week. Shout out naar de zwarte-koffie-lovers van Meneer Paprika!
Wil jij ook onze speciale blend proberen? Bekijk hier de openingstijden van ons café.
Liefs,
Roy