Prijs­verlagingen & Meneer Paprika

20 februari 2024

Tijdens het scrollen (of was het doomscrollen?) kwam ik een nieuwsartikel tegen dat schreef over prijsverlagingen bij Action en Ikea. Iedereen komt wel eens bij deze ketens denk ik, dus het is erg fijn dat de prijzen daar omlaag gaan in deze toch al gekke tijd.

Prijsverlagingen zijn een keuze.. Of toch niet?

We krijgen regelmatig vragen en soms commentaar op de prijzen bij Meneer Paprika. LEGO, bijvoorbeeld, is online inderdaad vaak goedkoper. Wij hanteren de officiele prijzen van LEGO en kunnen niet concurreren met de grote drieletterige webshop, prijsverlagingen op LEGO lukt ons niet. Houten speelgoed is bijna altijd duurder dan plastic, maar het is ook duurzamer (zowel in gebruik als voor het milieu) en daarom duurder. Veel merken die wij verkopen zijn niet te koop bij de grote ketens. Denk hierbij aan Djeco, Janod, Green Toys en Crocodile Creek. Er zit een groot prijsverschil tussen deze merken; Green Toys is aan de dure kant omdat het gebruik maakt van gerecycled plastic, bijvoorbeeld. Daarentegen is Green Toys ook bijna onverwoestbaar; het ligt bij ons in de speelhoek! Bij Janod en Djeco verschillen de prijzen op productniveau. Je kunt wel stellen dat hoe duurzamer het product is, hoe duurder het is.

Sommige merken in ons assortiment bepalen voor óns wat de verkoopprijs moet zijn – soms is het een advies, soms niet. Denk hierbij aan 999 Games en Maileg.

Webshop! #kooplokaalookonline

Meneer Paprika heeft per 1 januari 2024 de prijzen van Playmobil, Sylvanian Families, BRIO en andere merken verlaagd. Dit hebben wij gedaan omdat we toegankelijker en concurrerender willen maar vooral moeten zijn. Geld kan immers maar 1 keer worden uitgegeven. We hopen dat dat lokaal zal zijn, het liefst bij ons, natuurlijk! Dat kan binnenkort óók online, onze webshop gaat eind maart 2024 live!!!

Een voorproefje van onze webshop is te zien op onze sociale media:

Klik hier voor Facebook

Klik hier voor Instagram

Heb je in de tussentijd vragen, dan horen we dat graag:

Hier kun je ons telefoonnummer en emailadres vinden

Prijsverlagingen; webshop

Meer nieuwtjes

Meneer Paprika x Nina.care!
Meneer Paprika x Nina.care!
Meneer Paprika gaat samenwerken met Nina.care! Eigenlijk is deze samenwerking, tussen twee Haarlemse bedrijven, ...
BRIO & Meneer Paprika
BRIO & Meneer Paprika
Wat vindt Meneer Paprika belangrijk? BRIO & Meneer Paprika is als de zon en blauwe lucht. Toch nemen we ...
Meneren Paprika gaan trouwen!
Meneren Paprika gaan trouwen!
Goed nieuws: Wij gaan trouwen! Slecht nieuws:  We zijn een dag dicht! We, Dylan en ik, zijn al een tijd ...
Taart!
Taart!
We zijn er onwijs trots op dat, op één na, al onze taart en cake huisgemaakt wordt. We hebben de beste recepten ...