Veranderingen bij Meneer Paprika

31 juli 2023

Mijn man Dylan en ik, Roy, zijn sinds 1 januari 2023 de eigenaars van Meneer Paprika. Na een lange aanloop na de eerste gesprekken tot de afronding van de overdracht en daar tussenin nog een meeloopstage, is het onwerkelijk te bedenken dat we alweer in augustus zitten. Dylan werkte al een kleine 1,5 jaar bij Meneer Paprika en was dus al bekend met onder andere het team, het assortiment en de drukte. Ik daarentegen werkte hiervoor 6 jaar bij Museum van de Geest; een heel andere omgeving kan ik je vertellen. Ik was gewend aan hard werken, op een kantoor. In een veelal stil museum. Ik was slecht voorbereid op de vele prikkels die je op een dag bij Meneer Paprika moet verwerken! Gelukkig bieden oordoppen de uitkomst, de Loop-oordoppen. Mocht je die niet kennen, probeer ze – ze zijn echt heel fijn!

Het mooie van een lange aanloop en de meeloopstage is dat ik tijd had om te observeren, met de blik van een buitenstaander. Wat gebeurt er zoal op een dag? Wat is de sfeer? Degene die vaste gasten of klanten zijn bij Meneer Paprika is opgevallen dat we een aantal veranderingen hebben doorgevoerd in de winkel en het café. Dit had eigenlijk alleen maar te maken met smaak en de sfeer die wij met Meneer Paprika wilden uitstralen. De verandering met de meeste impact was het veranderen van het zitmeubilair in het café. Ik kreeg het steeds weer doodsbenauwd als ik de Paprika’s (de bijnaam voor iedereen die bij Meneer Paprika werkt), met volle dienbladen zag manoeuvreren door spelende kinderen, langs verschoven tafels en stoelen. Daarom hebben we ervoor gekozen, en we kwamen ze toevallig tegen, lange banken met kleinere tafels. De karakteristieke, niet bij elkaar passende stoelen hebben we wel gehouden! De kleuren op de muur hebben we aangepast, een groot Neon-LED-bord opgehangen die in sierlijke letters ‘Meneer Paprika’ schrijft (altijd handig voor als we vergeten hoe we ook alweer heten). Fun fact; het Meneer Paprika-bord was het eerste dat we kochten als een soort ‘mijlpaal’ cadeautje aan onszelf.

De winkel stond nog grotendeels in de COVID-opstelling: een logisch en afgesloten looppad. Omdat ik tijdens mijn vorige werk veel bezig ben geweest met toegankelijkheid en inclusie, zag ik een slag te winnen. Niet alleen konden mensen met kinderwagens lastig manoeuvreren – ook voor rolstoelgebruikers zag ik problemen. We hebben enkele grote meubelstukken, die veel vloeroppervlakte nodig hadden, vervangen of verplaatst om zo de winkel wat meer open te maken. Dit was even wennen voor sommige bezoekers; helaas kun je niet iedereen tevreden stellen!

De winkel en het café blijven in beweging. Als er meer veranderingen plaats gaan vinden bij Meneer Paprika dan horen jullie het van me en is het te lezen bij Nieuws & Updates.

Liefs,
Roy

Meer nieuwtjes

Meneer Paprika x Nina.care!
Meneer Paprika x Nina.care!
Meneer Paprika gaat samenwerken met Nina.care! Eigenlijk is deze samenwerking, tussen twee Haarlemse bedrijven, ...
BRIO & Meneer Paprika
BRIO & Meneer Paprika
Wat vindt Meneer Paprika belangrijk? BRIO & Meneer Paprika is als de zon en blauwe lucht. Toch nemen we ...
Prijs­verlagingen & Meneer Paprika
Prijs­verlagingen & Meneer Paprika
Tijdens het scrollen (of was het doomscrollen?) kwam ik een nieuwsartikel tegen dat schreef over prijsverlagingen ...
Meneren Paprika gaan trouwen!
Meneren Paprika gaan trouwen!
Goed nieuws: Wij gaan trouwen! Slecht nieuws:  We zijn een dag dicht! We, Dylan en ik, zijn al een tijd ...