Lost Cities

20 april 2024

In Witte Mannen met een Mening doen wij, Dylan & Roy, wat witte mannen graag doen: ongevraagd onze mening geven – of we nu expert zijn of niet.

We hebben het over belangrijke en serieuze zaken: speelgoed. De titel is natuurlijk een dikke knipoog naar de vreselijke gewoonte van witte mannen.

In Witte Mannen met een Mening bespreken we speelgoed dat we zelf uitgebreid hebben getest. In deze aflevering reviewen we Lost Cities.

 

 

Bekijk de aflevering hier!

 

Lost Cities is een spel van 999 Games en is ontworpen door Reinier Knizia.

 

De doos, uiterlijk en prijs

 

Lost Cities is een kaartspel en zit daarom in een handig mee te nemen doosje. De artwork op de doos wordt gerefereerd naar het thema van het spel. Wat 999 Games altijd erg goed doet, omdat het superduidelijk is, is dat op de doos iconen staan die aangeven dat het een kaartspel is voor twee personen, dat een potje ongeveer een halfuur duurt en dat de aangeraden spelersleeftijd 10 tot 99 jaar oud is. De prijs van Lost Cities is €12,99. Dit vinden wij een heel goede prijs voor een dergelijk spel. Ook een voordeel van de spellen van 999 Games: een goede prijs – kwaliteitverhouding.

 

De inhoud en opzetten van het spel

 

In de doos zit natuurlijk een korte regelomschrijving en er zitten speelkaarten in. Het opzetten van Lost Cities werkt heel makkelijk, je hoeft geen bord uit te klappen of dingen te sorteren. Je hebt een lege tafel nodig, de 60 gekleurde kaarten even schudden en je kunt beginnen.

 

Doel van het spel

Een zo lang mogelijke cijferreeks in de juiste kleur op tafel leggen.

 

Spelregels, spelverloop en speleinde

 

Je gaat op expeditie! Elke speler begint met een puntentotaal van -20. Het is de bedoeling om met je expeditie in de groene cijfers te belanden en natuurlijk een zo hoog mogelijk puntentotaal te verdienen. De kaarten hebben allemaal een kleur en een cijfer. De kleur moet bij de juiste kleur en de cijfers moeten op volgorde worden gelegd op tafel. Je kunt er voor kiezen om aan het begin van de expeditie te wedden. Je legt dan een verdubbelaar neer voor je je expeditie begint. Het leuke hieraan is dat het heel erg goed kan gaan, of heel erg mis kan gaan.

 

Bijzonderheden

 

Lost Cities is een vermakelijk spelletje dat je gemakkelijk in je tas kunt stoppen en ook gemakkelijk ‘even’ speelt. De aanschafprijs is goed. Je kunt het spel vaker spelen zonder te vervelen, denken wij.

We vinden de vormgeving mooi gedaan, maar het had letterlijk elk ander thema kunnen zijn, het spel is namelijk net Patience, dus als er fruit op de kaarten had gestaan had het spelverloop hetzelfde geweest.

 

Rating

Wij geven Lost Cites 4 van de 5 Paprika’s! We hebben 1 Paprika van de score afgetrokken omdat wij vinden dat de vormgeving en het spelverloop niet persé aan elkaar verbonden zijn.

Lost Cities is te koop in onze webshop.

 

Heb je vragen of opmerkingen? Klik hier voor onze contactpagina en hier voor onze FAQ.

Witte Mannen met een Mening Aflevering 4: Lost Cities

Meer nieuwtjes

Meneer Paprika x Nina.care!
Meneer Paprika x Nina.care!
Meneer Paprika gaat samenwerken met Nina.care! Eigenlijk is deze samenwerking, tussen twee Haarlemse bedrijven, ...
BRIO & Meneer Paprika
BRIO & Meneer Paprika
Wat vindt Meneer Paprika belangrijk? BRIO & Meneer Paprika is als de zon en blauwe lucht. Toch nemen we ...
Prijs­verlagingen & Meneer Paprika
Prijs­verlagingen & Meneer Paprika
Tijdens het scrollen (of was het doomscrollen?) kwam ik een nieuwsartikel tegen dat schreef over prijsverlagingen ...
Meneren Paprika gaan trouwen!
Meneren Paprika gaan trouwen!
Goed nieuws: Wij gaan trouwen! Slecht nieuws:  We zijn een dag dicht! We, Dylan en ik, zijn al een tijd ...